Ho Berit

Av Jan Dagfinn Monssen

HO BERIT - SKULPTUR

Ho Berit
Berit Margrethe Paulsen Wind ble født den 7.november 1955 på Bjarkøy i Troms. Hun har utdannelse fra bl.a Kunstskolen i Kabelvåg og har arbeidet med skulptur i keramikk, tre og sement samt billedvev, maleri og foto.


Siden debututstillingen i 1983 på Ungdommens Kulturmønstring i Harstad har hun hatt en lang rekke utstillinger i kunstforeninger og gallerier i Nord - Norge, men også i Danmark. Hennes arbeider er innkjøpt av både Vågan og Karlsøy kommuner. På Karlsøya i Troms har hun eget galleri.


Ho Berit ser på livet som en læringsprosess og kunsten som en mulighet for egen utvikling og dypere forståelse; noe som hun vil formidle. I kunsten er hun opptatt av de viktige spørsmål i livet om hva vi er og hva vi vil med våre liv.


I mange år var hun bosatt i Kabelvåg og arbeidet med skulptur i keramikk og billedvev. Skulptur er tredimensjonale kunstverk og er derfor blant de rikeste kunstneriske uttrykk vi har. I skulpturene har hun et kraftfullt uttrykk og hun formidler en sensuell stofflighet. Fargene kan i noen skulpturer være påvirket av lysets lek med de nakne fjellsidene i Lofotens urfjell med nyanser av grønt, blått og rødt eller være dominert av jordfarger.Blå madonna og rasende hval

Lofotslitar

"Han bær på ei tung bør, men han e stærk og har mye længsel"


Drikkebeger

Utstilling i Harstad 2004

(foto: Harstad Tidende)

Ørnebror

"Han e liten og morsk og skal snart ut å fly"